Kalavapriikki Oy muuttaa Escamar Seafood Oy:n entisiin tiloihin. Nykyinen tehdas kävi ahtaaksi volyymin ja henkilöstömäärän kasvaessa.
Kalaruokatalo Kalavapriikki Oy on vuokrannut Escamar Seafood Oy:n entisen tuotantolaitoksen Kuopion Kelloniemestä. Yhtiö siirtää tuotantonsa kokonaisuudessaan uusiin, suurempiin tiloihin. Muutoksen taustalla on kotimaisen kalan kysynnän vauhdittama volyymin ja henkilöstömäärän kasvu, jonka ennakoidaan jatkuvan.
– Allekirjoitimme 2. toukokuuta sopimukset toimintansa lopettaneen Escamar Seafood Oy:n tehtaan vuokraamisesta ja laitekannan ostamisesta kokonaisuudessaan. Nyt otamme kiinteistön haltuun ja aloitamme mittavan remontin. Tuotannon siirrämme uusiin tiloihin syys-lokakuussa, Kalavapriikin perustajaosakas ja toimitusjohtaja Jari Korhonen kertoo.
Pääsyyksi muuttoon Korhonen mainitsee kasvun aiheuttaman tilanahtauden. Yhtiön nykyinen, vasta vuonna 2016 käyttöön otettu tehdas on jäänyt kasvaneeseen volyymiin ja henkilöstömäärään nähden pieneksi.
– Kalavapriikin toiminnan kehitys on ollut viime vuosina suotuisaa. Jalostettujen kalatuotteiden volyymi on vähintään kolminkertaistunut aloitusvuodesta. Sekä Kalaonni-tuoteperhe että valmistamamme kaupan private label -tuotteiden määrät ovat kasvaneet, Korhonen summaa.
Yhtiö on käynyt tilanteeseen liittyvät muutosneuvottelut henkilökunnan kanssa. Tieto muutosta on otettu ilolla vastaan. Uudet tilat vahvistavat myös yhtiön kasvunäkymiä.
– Olemme tehneet jo jonkin aikaa töitä tiiviisti rinta rinnan. Työoloihin tulee nyt parannus. Muutto Kelloniemeen mahdollistaa myös volyymin kasvattamisen edelleen ja uusien työntekijöiden palkkaamisen. Yhtiössä on työntekijöitä jo lähes 50. Uusia tekijöitä on rekrytoitu lähiaikoina seitsemän, ja lisää tarvittaneen vielä loppuvuodesta, Korhonen sanoo.
Kalavapriikin positiivisen kehityssuunnan taustalla on kotimaisen kalan kysynnän kasvu, minkä eteen yhtiö on tehnyt määrätietoisesti vuoden 2020 strategisten linjausten mukaisesti. Korhonen näkeekin kotimaisen kalan menekille ja aseman kasvuun markkinoilla enemmän potentiaalia lähitulevaisuudessa.
– Uskomme siihen, että Suomi syö pian jälleen kotimaista kalaa. Joitakin vuosia sitten tuntui, että huutelemme yksin metsään. Nyt vastakaikua tulee sekä kuluttajilta että kaupan keskusliikkeiden suunnalta, Korhonen toteaa.
– Teemme yhteistyötä kaikkien isojen kaupan ryhmittymien kanssa, ja olemme lisänneet saatavuutta ja tarjontaa. Esimerkiksi kotimaisen kirjolohen osuus tuotannostamme oli joitakin vuosia sitten 700 000 kiloa vuodessa, tänä päivänä 1,5 miljoonaa kiloa, Korhonen kertoo.
Lisätietoja aiheesta:
Jari Korhonen, toimitusjohtaja, osakas
jari.korhonen@kalavapriikki.fi
+358 50 543 8163