Elintarvikealalla on tapahtumassa suuri kiertotalousajattelua syventävä muutos, jota Kalavapriikki on mukana etujoukoissa toteuttamassa. Yhtiö on ottanut ensimmäisiä askelia kohti tavoitetta, että koko kala hyödynnetään ihmisten ravinnoksi.
Kalavapriikki on sitoutunut optimoimaan raaka-aineiden käyttöä ja edistämään kiertotaloutta strategiansa mukaisesti. Yhtiö on ottanut merkittäviä askeleita kalaraaka-aineen sivuvirtojen hyödyntämisessä, mikä on keskeinen osa sen vastuullisuustyötä.
– Elintarviketeollisuudessa kiertotalous on vielä suhteellisen uusi käsite, mutta se on olennainen osa Kalavapriikin toimintaa. Haluamme varmistaa, että tuotantomme on mahdollisimman ympäristöystävällistä, Kalavapriikin toimitusjohtaja Jari Korhonen kertoo.
Yhteistyön kautta uudenlaisia tuotteita markkinoille
Kalavapriikki on testannut uudenlaista teknologiaa, joka mahdollistaa kalaraaka-aineen aiempaa kokonaisvaltaisemman hyödyntämisen elintarvikkeissa. Kehitystyötä on tehty yhdessä kotimaisten elintarvikealan yritysten ja kaupan keskusliikkeiden kanssa.
– Emme pysty hyödyntämään kaikkea ravinnoksi kelpaavaa kalaraaka-ainetta omassa tuotannossamme, mutta olemme löytäneet sopivia kumppaneita tuoteyhteistyöhön, Korhonen sanoo.
– Tulevaisuus näyttää lupaavalta tällä saralla. Ensimmäinen esimerkki tästä on Hailian kanssa yhteistyössä valmistamamme S-ryhmän Kotimaista-tuotesarjan tuoteuutuus Nyhtökirjolohi, Korhonen jatkaa.
Sivuvirrat kalajauhon ja -öljyn raaka-aineeksi
Kalavapriikki on nostanut kiertotalousastettaan merkittävästi myös tekemällä muutoksia sivuvirtaprosessiinsa.
– Kaikki tuotantomme sivuvirrat, joita ei hyödynnetä elintarvikkeiksi, on ohjattu kalajauhoa ja -öljyä valmistavien tehtaiden raaka-aineeksi vuoden 2023 alusta lähtien, Korhonen selventää.
Lisätietoja:
Jari Korhonen
toimitusjohtaja, osakas
jari.korhonen@kalavapriikki.fi
+358 50 543 8163