Vastuullisuus

Erinomaisen tuoretta ja puhdasta. Lähellä kestävästi kasvanutta ja tuotteiksi tehtyä. Sitä on Kalavapriikin kotivesien parhain laatukala, jota me toimitamme sinulle kauppoihin ja keittiöihin.

Hallitsemme kalaruoan koko tuoteketjun vesistä lautaselle asti. Se takaa tuotteillemme korkeimman laadun, puhtauden ja tuoreuden.

Mikään mitä teemme ei maksa maailmaa

Ruoantuottajana meidän valintojemme painon – tai keveyden – tuntevat niin luonto, yhteiskunta kuin asiakkaammekin. Me valitsimme kanssasi vastuullisuuden ja kestävyyden, jotta hyvää riittää meille jokaiselle huomennakin. Tavoitteemme on olla Suomen vastuullisin kalankasvattaja ja kalaruoan tuottaja.

Vanha kalastuslaiva satamassa.

Kalavapriikki kotimaisen kalan ja kestävän elintarviketuotannon asialla

Koko elinkeinomme syntyy elävästä luonnosta, siksi olemme aina ympäristön hyvinvoinnin puolella. Kotimainen kala ja vesistöt tarvitsevat nyt erityistä vetoapua. Samasta syytä pyrimme luomaan Suomeen kestävämpää ruokakulttuuria, joka innostaa kiireisiä ihmisiä nauttimaan useammin terveellisestä ja kestävästä kotimaisesta kalaruoasta.

Näin me huolehdimme vastuullisuudesta

Pyrimme kaikessa toiminnassamme luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen. Ympäristövastuullisuuden kulmakiviä ovat koko tuotantoketjun korkea energiatehokkuus sekä kiertotalousajattelu.

1.

Alkuperä

Suosimme kotimaista kalaa ja lähituotantoa. Käytämme tuotteissamme muun muassa lajikannoiltaan elinvoimaisia kotimaisia järvikaloja sekä Benella-kirjolohta, jonka kasvatuksessa kierrätetään Itämeren ravinteita.

2.

Raaka-aineen 100% hyödyntäminen

Kiertotalouden periaatteiden mukaisesti hyödynnämme kaikki kalan osat. Elintarvikkeiksi sopimattomat osat tarjoamme rehuksi, lemmikinruoan ja käsityöteollisuuden tarpeisiin.

3.

Energiatehokas tuotanto

Energiatehokas tuotantolaitoksemme hyödyntää auringosta ja maalämmöstä saatua energiaa sekä ottaa hukkalämmön talteen.

4.

Parempi pakkaus

Olemme vähentäneet muovin käyttöä tuotteidemme pakkausmateriaalina aina, kun se on tuoteturvallisuuden ja laadun kannalta ollut mahdollista. Styrox-laatikot on korvattu aaltopahvilla, mikä vähentää tilan tarvetta ja siksi päästöjä.

5.

Muovi ja pahvi

Vesistöjen kunnosta huolehtiminen on meille tärkeää sekä eettisyyden että laadukkaiden kalatuotteiden valmistamisen kannalta. Käytännössä haluamme vähentää muovin käyttöä niin paljon kuin mahdollista, mikä osaltaan rajoittaa vesistöihin kulkeutuvien mikromuovien määrää.

6.

Kuljetus

Pahvilaatikot ovat tuoneet säästöjä tilankäytössä ja vähentäneet pakkausten hankintalogistiikan kuljetuspäästöjä 95 prosenttia. Keskeinen sijaintimme Kuopiossa rajoittaa logistiikan päästöjä valtakunnallisissa toimituksissa.

Huomisen perinteet luodaan tänään

Mitä tulee vastuullisuuteen, ajattelemme, että vain teot ratkaisevat. Siksi me emme vain kompensoi tai tee kompromisseja. Meidät löytää vesiltä, laboratorioista ja keittiöistä tekemässä asioita, jotka auttavat luontoa ja yhteiskuntaa voimaan paremmin tänään ja huomenna.

Poimintoja vastuullisuusteoistamme vuosilta 2022-2023:

Ruoaksi pyrstöstä päähän
Hyvä kasvamaan kotivesistä
Jotta vastuulista kalaa saa
Ilmastopäästöt neutraaliksi
Siirryimme ASC-sertifioituun loheen
Tuemme järvilohikannan elpymistä
Mittautimme kirjolohiraaka-aineen hiilijalanjäljen

Jotta keho, mieli ja luonto voivat hyvin

Meille vastuullisuus on ratkaisuja ja tekoja, aina enemmän kuin vain sanoja. Se on näkyviä ja mitattavia, hyvää mielelle, keholle ja luonnolle tuottavia valintoja. Sitä, että toimimme arvostaen ja reilusti ihmisiä, yhteiskuntaa ja ympäristöä kohtaan. Se on rohkeutta olla avoin, julkaista tietoa ja ruokkia keskustelua. Sekä ennen kaikkea, tahtoa olla suunnannäyttäjä, joka luo entistä kestävämpää ruokakulttuuria Suomeen. Vastuullisen toiminnan takeeksi olemme  myös sitoutuneet noudattamaan tinkimättömästi useita yleisesti tunnettuja sertifikaatteja.